Fruitkwekerij Wiering

 

Fruitkwekerij Wiering heeft een juridische strijd over een duiker gewonnen: http://www.awiering.nl/duiker.htm

 

Om onduidelijkheid over het bosonderhoud te voorkomen staan hier nog een aantal foto's gepubliceerd: bosonderhoud.htm

 

Nieuw (2008/2009) is de alliumteelt tussen de fruitbomen: http://www.awiering.nl/alliumteelt.htm

 

Fruitkwekerij Wiering bestaat momenteel uit 7,6 hectare superieure kwaliteit landbouwgrond. De landbouwgrond in Zwaagdijk bestaat uit kleigrond, maar het betreft géén zware kleigrond maar lichte kleigrond waarop eigenlijk alles heel erg goed te verbouwen is. Dit wordt gecombineerd met een uitstekende ontwatering. Dit maakt een groot deel van de landbouwgrond in Zwaagdijk tot de beste landbouwgrond op aarde.

Verder wordt oostelijk Westfrieslamd aan drie zijden omringd door het IJsselmeer. Dit maakt de grond in oostelijk Westfriesland uitermate goed geschikt voor de fruitteelt: we hebben veel minder last van late nachtvorst dan de rest van Nederland.

 

Hier een impressie van ons perceel grond achter het industrieterrein van Knipping, tevens gelegen langs de Kromme Leek: land_achter_knipping.htm

 

Mijn trouwe en onverwoestbare Same Vigneron 50

 

 

Hier een foto van Natascha op een reeds aangeplant perceel land ter grootte van 5,1690 hectare:

 

De volgende 3 foto's zijn genomen op 4 maart 2005 en toont de voorkant van het perceel met de daarvoor gelegen oude rivier en bos:

 

Beneden André voor de  Same Vigneron 50. De foto is genomen op 10 juni 2007. Achter de trekker is de nieuwe maaimachine te zien: een hydrolisch gestuurde denkende maaier. De maaimachine is in staat om rond de boompjes te maaien. Dit heeft tot gevolg dat het gras tussen de boompjes gewoon mag blijven groeien; er hoeft geen strook gras dood gespoten te worden! In het jaar 2005 was het tevens mogelijk om tussen de boompjes door hooi te oogsten voor het rundvee en het paard! Het directe gevolg van creatief en innovatief denkwerk, en het gesprek van de dag onder de collega-fruittelers.

Verder was het slechts één maal nodig om te spuiten tegen luizen, namelijk alleen één keertje in het jaar 2005. Sinds 2005 heerst er een natuurlijk evenwicht tussen de luizen en ander ongedierte aan de ene kant en de lieveheersbeestjes en roofmijten aan de andere kant. Sindsdien heeft het gewas geen hinder meer ondervonden van de luizen!

Ook door onafhankelijke bezoekers is het inmiddels bevestigd: onze fruittuin betreft één van de allermooiste en best onderhouden fruittuinen van Nederland!