De Kreekrug 52 te koop in Zwaagdijk-oost

Helaas, te laat!
Op 6 januari 2022 's avonds heeft een koper een optie genomen op de kavel. In februari 2022 is het koopcontract getekend. Op 1 april 2022 is de kavel overgeschreven op naam van de koper.
Ik wil iedereen bedanken die na 6 januari nog interesse gehad heeft in de kavel en iedereen die gevraagd heeft om bericht te ontvangen als de verkoop aan de koper toch niet door zou gaan.


Beste geïnteresseerden in een vrije kavel in Zwaagdijk-oost, wij hebben per direct één van de allermooiste bouwkavels van heel Nederland in de verkoop. Ontwerp zelf jouw droomhuis en laat je fantasie de vrije loop.

De Kreekrug 52, 1684 NN  Zwaagdijk-Oost Centrum

Oppervlakte: 506 m²

€ 320.000 k.k.

Zondermeer unieke ligging van de kavel met vrij uitzicht in meerdere richtingen
De bouwkavel is gelegen op het mooiste plekje van het project Het Lint in het centrum van Zwaagdijk-oost. De bouwkavel is gelegen aan het doodlopende eind van een zeer rustige weg. De kavel grenst met twee zijden aan het water. Nog landelijker gelegen is niet mogelijk. Zondermeer uniek is de open ligging met blijvend vrij uitzicht over de landerijen in meerdere richtingen! Dit biedt mogelijkheden voor een woning met veel glas voor een prachtig uitzicht vanuit uw woonkamer, waarbij u de koeien en schapen rondom u kunt zien aan de overkant van het water.
De bouwkavel is gelegen aan De Kreekrug, verwijzend naar de oude kreekruggen die aan het licht zijn gekomen bij het onderzoek naar de bouwlocatie.

Onderstaande kaart is te vinden op https://kadastralekaart.com/kaart/perceel/WVH00/S/1330
Kadastrale kaart De Kreekrug 52

De volgende afstanden gelden vanaf de bouwkavel:

- 550 meter lopen/fietsen naar de Multifunctionele Accommodatie “Over de Leek”, een in het jaar 2011 gereed gekomen accommodatie met o.a. de basisschool, kinderopvang/ crèche, sportzaal  en het dorpshuis.

- 600 meter lopen/ fietsen naar de Rooms-Katholieke kerk

- 700 meter lopen/fietsen naar landgoed De Duinen. Dit landgoed is opengesteld met ingang van het jaar 2011.

- 1.300 meter lopen/fietsen/ autorijden naar het winkelcentrum van Zwaagdijk-oost (met o.a. Aldi, Jumbo, Action en een aantal andere winkels).

- Volgens de routeplanner van Google maps ligt de kavel, via de Westfrisiaweg (N307), op 44 km (29 autominuten) afstand van Amsterdam-Noord.

Over Zwaagdijk-oost
Zwaagdijk-oost ligt in de gemeente Medemblik, in het centrum van de streek Westfriesland in Noord-Holland. Zwaagdijk-oost ligt precies tussen de plaatsjes Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. Zwaagdijk staat algemeen bekend als het mooiste dorp van Nederland.

Ook met het openbaar vervoer is Zwaagdijk-Oost goed te bereiken. Vermeldenswaardig is verder het feit dat er in Zwaagdijk in de hele vooroorlogse periode geen enkele stem is uitgebracht op de NSB! U gaat wonen in een dorp zonder NSB-ers. Verder was er in Zwaagdijk in de tweede wereldoorlog een droppingsveld waar Engelse vliegtuigen wapens dropten bestemd voor het verzet in de rest van de provincie Noord-Holland.

 
Uitgangspunten/bouwspecificaties

- Het bebouwingspercentage zal per bouwperceel ten hoogste 50% bedragen, dus bij deze kavel maximaal 253 m2 grondoppervlak wat bebouwd mag worden.

- De oppervlakte van een hoofdgebouw zal ten hoogste 250 m² bedragen;

- De afstand van een hoofdgebouw tot de zijdelingse perceelgrens zal ten minste 3,00 meter bedragen;

- De goothoogte van een hoofdgebouw zal ten hoogste 4,00 meter bedragen;

- De dakhelling van een hoofdgebouw zal ten minste 30° bedragen;

- De dakhelling van een hoofdgebouw zal ten hoogste 60° bedragen;

- Bouwoppervlak bijgebouw maximaal 80 m²;

- Goothoogte  van bijgebouw maximaal 3.00 meter;

- Voorgevel bijgebouw: tenminste 2.00 meter achter voorgevellijn hoofdgebouw;

- Bijgebouw mag tot op de erfgrens gebouwd worden.

- Er moeten minimaal twee parkeerplaatsen op het eigen erf gerealiseerd worden, waarbij een garage voor één auto al telt als één parkeerplek, en de ruimte voor de garage als de tweede parkeerplek. Gezien de ligging van de kavel direct aan de weg/pleintje is het echter eenvoudig om meerdere privé-parkeerplaatsen naast elkaar te realiseren voor al uw bezoekers.

- Het geheel onderkelderen van uw woning is toegestaan, en dit levert goedkope extra ruimte op voor bijvoorbeeld een fitnessruimte, thuisbioscoopzaal, wijnkelder, zwembad of mancave. Zie de mogelijkheden:  https://kelders.nl/de-mogelijkheden/

- Er staan twee bomen (Hollandse Iepen) op de kavel, langs de sloot. Deze bomen staan opgenomen in het bestemmingsplan en mogen daarom niet omgezaagd/ gerooid worden. Ze mogen wel gesnoeid worden. Als deze bomen dood zouden gaan, dan geldt een herplantplicht.

- In hetzelfde plan zijn door de welstandscommissie reeds twee stalen woningen goedgekeurd. Bij woningen van staal bestaat de mogelijkheid om meer glas op te nemen en om op deze wijze nog meer te kunnen genieten van het prachtige uitzicht vanuit de woning. In het plan is reeds een hele mooie woning met staalconstructie neergezet door https://www.timmerman-nu.nl/watergang/m-kelderman-timmerwerk-b-v/ . Een woning met staalconstructie kan mogelijk iets voordeliger zijn dan een traditioneel gebouwde woning. Zie ook https://lofthome.nl/ voor voorbeelden van woningen met een staalconstructie.

foto van binnen een stalen huis

Prijzen van woningen
Voor het verkrijgen van een prijs van een aannemer wil een aannemer weten hoe lang de heipalen ongeveer moeten zijn. Er is nog geen sondering uitgevoerd op het perceel, maar op het perceel van de overburen is wel een sondering uitgevoerd. Het maaiveld bevindt zich op ongeveer -1,25 meter NAP, en op ongeveer -13,5 meter NAP bevindt zich een stevige zandplaat. De benodigde paallengte zal dan uitkomen op ongeveer 12 meter, maar dit kan op deze kavel natuurlijk een beetje afwijken. Als u het huis onderkeldert, dan zijn de palen ongeveer 2,75 meter korter.

De beste site voor het inzicht krijgen in de prijs van woningen is de site van Groothuisbouw. Op de website van Groothuisbouw kunt u zelf uw traditioneel gebouwd huis in zeven stappen samenstellen, een indeling kiezen en direct een geheel vrijblijvende offerte ontvangen voor de bouw van dat huis. Zie https://www.groothuisbouw.nl/

Nog goedkoper kunt u terecht bij Goedhuis prefabwoningen, waar u ook direct de prijs kunt zien. Maar Goedhuis bouwt niet traditioneel. Zie: https://goedhuis.nl/

Een paar van de locale aannemers met redelijk geprijsde cataluguswoningen en een goede reputatie zijn:
Bouwbedrijf C.L. Hof in Grootebroek: https://www.bouwbedrijfhof.nl/
Bouwbedrijf B. Desaunois BV in Zwaagdijk-oost: https://www.desaunois.nl/
Aannemingsbedrijf Kuin BV in Grootebroek: https://kuinbv.nl/project-categorie/vrije-kavel-bouw/

Bestemmingsplan en de bepalingen inzake woningbouw
Voor de overige en andere bouwspecificaties verwijzen wij u graag door naar het bestemmingsplan woningbouwlocatie Zwaagdijk-oost. Hier een korte samenvatting met de belangrijkste bepalingen inzake woningbouw. Alle regels en onderzoeken in detail op de website ruimtelijkeplannen.nl . Ook is er uitgebreid grondonderzoek gedaan door HB naar mogelijke vervuilingen op het terrein, met als resulaat dat alles schoon is: grondonderzoek_zwaagdijk_oost_het_lint .

Boetebepaling voor bezwaarmakers; op bezwaarmakers zitten we niet te wachten
In de koopovereenkomst komt de volgende bepaling te staan:
“De Koper zal zich onthouden van het indienen van bezwaren tegen (de uitvoering) van bouwplannen binnen het plangebied (waaronder begrepen de besluitvorming van overheidswege in het kader van de planologische voorbereiding en bouwkundige uitvoering daarvan), zulks op verbeurte van een boete door de Koper aan de Verkoper van éénhonderdduizend euro (€ 100.000,00) per overtreding.”
Exact dezelfde tekst hebben de kopers van de andere vrije kavels in het plan ook moeten ondertekenen. Het is dus niet de bedoeling dat u de realisatie van de woonwensen van uw buurtgenoten gaat verzieken met bezwaarprocedures. Wat buurtgenoten bouwen op hun eigen grond is een zaak van deze buurtgenoten zelf, en niet van u. In Zwaagdijk kunnen we bezwaarmakers missen als kiespijn.

Kosten koper
Bovengenoemde prijs is een vaste prijs die periodiek naar boven zal worden bijgesteld naar mate de huizenprijzen verder stijgen. Bij "kosten koper" moet worden uitgegaan van 8% overdrachtsbelasting plus de notaris- en kadasterkosten. Het totaal van de notaris- en kadasterkosten bedraagt circa € 1.400,-. Indien u ook een hypotheek neemt, dan komen er extra notaris/kadasterkosten voor de hypotheek bij.

Géén herinrichtingsrente; herinrichtingsrente is afgekocht
Normaal gesproken, en dat geldt voor de meeste kavels in het plan, moet je nog jaarlijks herinrichtingsrente (voortvloeiend uit vroegere verkavelingen) betalen aan de belastingdienst. Voor deze kavel is de herinrichtingsrente recentelijk volledig afgekocht bij de fiscus, en u betaalt dus géén herinrichtingsrente meer.

Nutsvoorzieningen
Niet inbegrepen zijn de aansluitkosten voor elektra, water, data, telefoon en riolering. Een gasaansluiting is niet mogelijk. De nutsvoorzieningen zijn natuurlijk wel aangelegd tot op de kavel.

Oppervlakte van de kavel
De sloten zijn niet in de oppervlakteberekening meegenomen aangezien deze in eigendom komen van de gemeente of het waterschap. De bouwkavel heeft een grootte van circa 506 m2, maar het perceel dient kadastraal nog te worden ingemeten. Onder-  dan wel overmaat zal geen invloed hebben op de koopsom en geeft geen recht op latere verrekening. Op het terrein staat met palen de voorlopige door de ontwikkelaar bepaalde erfgrens aangegeven ten behoeve van uw aannemer. Vanaf daar kunt u zelf uitmeten hoeveel ruimte u heeft op de kavel.

Prijzen van kavels elders in noord-holland hoger of veel hoger
De prijzen waarvoor de kavels in de buurt te koop staan zijn hoger of zelfs veel hoger. Daar komt bij dat concurrerende kavels in de buurt ook nog liggen op veel minder leuke locaties, bijvoorbeeld vlak bij een spoorlijn of tegen een dijk aan of zonder uitzicht over landerijen.
Vergelijk rustig via de volgende websites:

- Op de site van Livingstone hebben ze een mooie landkaart met daarop vrije kavels getekend. U krijgt via de site van Livingstone een idee van de hoeveelheid vrije kavels die te koop staan via Funda in Nederland, en de prijzen:
 https://www.livingstone.org/kavels/

- de gratis site https://www.bouwkavelsonline.nl/ .
- de gratis site https://www.zelfbouwinnederland.nl/kavels .
(Let op! Een deel van het aanbod op deze twee websites blijkt niet meer actueel en het betreft in die gevallen dan ook aanbod en prijzen uit het verleden!)

Voor alle vragen over deze kavel: André Wiering, tel.: 0620000717 of mailadres: awiering@gmail.com


Onderstaand een kaart van De Kreekrug 52 met de afmetingen:  (Voor een grove berekening van de afmetingen zie kavel_de_kreekrug_52_tekening_met_afmetingen.pdf )

Kaaart van De Kreekrug 52

Onderstaand een luchtfoto van het centrum van Zwaagdijk-oost. U kijkt hier in noordelijke richting. Links vooraan ziet u uw kavel. Helemaal links op de achtergrond ziet u de MFA. Achter de nieuwbouwwijk kunt u de kerk zien. Op de horizon kunt u het ijsselmeer zien waar het in de zomer goed zwemmen en varen is.
Luchtfoto van De Kreekrug 52

Onderstaand een foto genomen op 29 januari 2021 vanaf een tijdelijke brug over de sloot, kijkend in zuid-westelijke richting. Te zien is de sloot lopend rond het perceel. De dichtstbijzijnde windmolen bevindt zich op circa 885 meter afstand van uw huis. Het betreft de windmolen achter het winkelcentrum van Zwaagdijk-oost. Uiteraard ziet u de windmolens in de verte, maar de afstand is veel te groot om last te hebben van slagschaduwen, en de windmolens zijn op die afstand uiteraard ook niet te horen. U kunt de windmolens zien als garantie dat het groene hart achter het centrum van Zwaagdijk-oost groen zal blijven. Toekomstige woningbouw in Zwaagdijk-oost zal plaats vinden ten westen of ten oosten van de huidige nieuwbouwwijk van Zwaagdijk-oost, wat dichter bij Zwaagdijk.
20210129_de_kreekrug_52_sloot_zuid-oost_kant_van_kavel.jpg

Onderstaande foto is genomen op 17 december 2021 in westelijke richting. Te zien zijn de twee bomen die op het perceel staan. De bomen staan in het bestemmingsplan om de woningen in te passen in de groene omgeving.
20211217_de_kreekrug_52_blik_in_westelijke_richting.jpg

Onderstaande foto is genomen op 17 december 2021, vanaf de kavel, kijkend in zuid-westelijke richting.
20211217_de_kreekrug_52_blik_in_zuid-westelijke_richting.jpg

Onderstaande foto is genomen op 17 december 2021, in zuidelijke richting. Te zien is de volledige kavel. De twee palen aan de rechter kant geven de erfgrens aan zoals uitgemeten door de projectontwikkelaar.
20211217_de_kreekrug_52_volledige_kavel.jpg

Onderstaande foto is genomen op 23 december 2021 in zuidelijke richting.
20211223_de_kreekrug_52_blik_in_zuidelijke_richting.jpg

Onderstaande foto is genomen op 23 december 2021 vanaf de kavel kijkend in zuid-oostelijke richting, richting Westwoud. De afstand tot de N307 (Westfrisiaweg) bedraagt circa 425 meter. Deze afstand is zo groot dat zittend in uw huis of serre u hier niets van hoort. Als u 's zomers in uw tuin zit, en als de wind uit het zuiden of oosten komt, dan kunt u de auto's horen, maar de afstand is te groot om het geluid hinderlijk te doen zijn.
20211223_de_kreekrug_52_blik_in_zuidoostelijke_richting.jpg

Onderstaande foto is genomen op 23 december 2021 vanaf de kavel kijkend in oostelijke richting. Helemaal links op de foto kunt u nog net het gebouw van Action zien op het industrieterrein van Zwaagdijk. Bij de fusie van de voormalige gemeente Wervershoof met de gemeente Medemblik is bedongen dat het industrieterrein van Zwaagdijk-oost niet verder in westelijke richting uitgebreid zal worden. Het industrieterrein zal daarom op afstand blijven.
20211223_de_kreekrug_52_blik_in_oostelijke_richting.jpg

Onderstaande foto is genomen op 23 december 2021. Te zien is de grondvoorraad aan De Kreekrug waar u gebruik van kunt maken als u te weinig grond zou hebben (als u wel een beschoeiing zou maken en geen kelder), of als u te veel grond zou hebben (bijvoorbeeld als u een kelder laat maken onder uw huis). De grondvoorraad voorkomt dat u grond moet laten aanvoeren of afvoeren als de grondbalans op uw kavel door uw plannen niet in evenwicht zou zijn.
20211223_de_kreekrug_grondvoorraad_grondstortplaats.jpg